13 Mayıs 2017

4N1K KİTAP VE FİLM YORUMUM

Herkese Merhaba !
Bugün size ortalığı sallayan efsane bir kitaptan bahsedicem. Bu kitap bazı insanların ''Ergen Kitabı '' olarak adlandırdığı  4N1K .  Ergen kitabı demeleri hoşuma gitmiyor çünkü ülkemizdeki gençler için hiç mi genç filmi ve kitabı çıkarılmayacak acaba .Bu kitap komedi - romantik türünde eğlenceli bir gençlik romanıdır .



Yaprak , küçüklüğünden beri prensesleri sevmeyen  etek ve elbisenden nefret  eden , erkeklerle futbol oynayarak çocukluğunu geçirmiş bir kızdır . Yaprağı 12 yıldır karşılıksız seven  gamzeli kahramanı  Ali,bu  arkadaş grubunun matrak mesesi Oğuz , kızlara olan  ilgisinden dolayı çapkınlığıyla ün salmış Sinan , efsane küfürleri ve kıskançlıklarıyla grubun koruyucusu Gökhanla her zaman ki rutin hayatı birden değişir .

Büşra Yılmaz ' ın  4N1K kitabı bir ayda tam 100. 000 kitap satışı yaptığından dolayı bir çok film şirketinden teklif  almıştır .  Fabrika Yapım ' ın üstlendiği film 12 Mayıs 2017 de beyaz perdeye aktarılmıştır ve yine kitap satışının fazlalığından dolayı 4N1K yabancı dile çevrilip yurtdışında satışa sunulmuştur .



Büşra yılmaz Elele dergisinin düzenlediği yılın yazarı anketinde yılların tecrübeli yazarlarından olan Ayşe Kulin ve Elif Şafak gibi yazarları geride bırakarak birinci olmuştur. Yazar 22 yaşında olup aslen Tokatlı olup İstanbul da yaşamaktadır. 
 Bugün filmi izlemeye gittim ve  çok kalabalık bir grupla karşılaştım . Film inanılmaz ötesiydi . Belkide şuana kadar izlediğim en güzel gençlik filmiydi .Eğer bu film ortalama beklenen kitleyi geçerse yapımcı bunun dizisini ve filmin ikincisini de yapmayı planlıyormuş .

Eğer sizde gençliğinize geri dönmek ve biraz olup gülüp eğlenmek isterseniz sizi önce sinema koltuklarına sonra bir kitapçıya alalım . 

Sevgilerle Hayaller Adası 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UZUN BİR ARADAN SONRA VEDA...

Merhabaaaa uzun bir süredir yoktum bilgisayarım bozuldu falan bir sürü aksilikler oldu gelemedim ama artık döndüm ama bu sefer bura...